Dins el marc del projecte Leonardo, focalitzat en el disseny i desenvolupament IoT per a la supervisió, gestió i manteniment remot de màquines de cafè professionals, el seu consorci ha visitat aquesta setmana el Lab d’Indústria 4.0 del Clúster GAIA a Euskadi. El Clúster GAIA és la segona organització AEI del projecte i l’objectiu de la visita ha estat realitzar un intercanvi de bones pràctiques entre els membres del consorci del projecte i empreses associades del Clúster GAIA.
El primer dia es va visitar el laboratori del Clúster GAIA a Ermua, on es va fer una visita guiada per les seves instal·lacions, es van presentar diferents projectes d’indústria 4.0 que s’estan treballant, ja que Clúster GAIA i Ajuntament d’Ermua tenen un acord per realitzar proves pilot en aquesta localitat. Es van presentar 7 empreses membres del Clúster GAIA que estan realitzant projectes d’agrotech, especialment del sector del cafè, ja que Leonardo està centrat a desenvolupar una plataforma de gestió de les màquines professionals de cafè. Les empreses van ser Devol, Grupo Tsk, Codecontract, Kentu, Nexmachina Solutions, Ulma Embedded i Embeblue.
El segon dia va consistir en una visita interclúster organitzada pel Clúster GAIA i coordinada pel Basque Food Cluster a les instal·lacions d’aquest últim. Es va fer una visita guiada tant la universitat i com pels centres de formació, laboratoris i àrees d’investigació. La jornada va concloure amb una presentació del Basque Culinary Center sobre els principals projectes que estan treballant alineats amb el Clúster Foodservice.
El consorci del projecte Leonardo està format per Caffè D’Autore, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), inèdit, Q2B Studio, Speed Telematics, AEI Clúster Gaia i AEI Clúster Foodservice, i té com a principal objectiu el desenvolupament de noves funcionalitats d’aquesta plataforma de gestió online de màquines de cafè, així com estendre-la a segments de productes i canals afins al de les màquines de cafè professionals.
20 desembre 2022
T'imagines agafar una amanida per a emportar amb envàs reutilitzable en l'estació d'Atocha i retornar aquest envàs en l'estació de Sants? Això ja és possible gràcies al projecte Road To Reuse!
Un projecte que té com a principal objectiu afavorir la reutilització d'envasos alimentaris en el sector de la restauració a través de la tecnologia IoT.
11 juliol 2022
Els restaurants de vanguarda El Celler de Can Roca, Disfrutar BCN i Enigma Concept; l'empresa d'innovació gastronòmica i+Desserts; l'escola de pastisseria Espaisucre i la cadena de restauració organitzada UDON; participen al primer estudi que analitza els espais de cuina professionals vinculats als processos de treball en entorns innovadors.
14 març 2022
És la primera plataforma sectorial d’innovació alimentària i compta amb el suport del 42% del sector a Cataluny
Buscador de continguts del clúster
Comentaris